OVER TRAINERS

Eigenaar en hoofdtrainer van TIN: Jip Rottier

Hallo allemaal, ik ben Jip Rottier 35 jaar en geef sinds 2003 tennistraining. Vanaf die tijd ben ik ook al betrokken bij de tennislessen, trainingen en activiteiten van TIN. Door de jaren heen heb ik veel toernooibegeleiding gedaan en ook diverse spelers begeleidt bij het spelen van toernooien voor de Nederlandse Ranglijst bij zowel jeugd als senioren. Daarnaast ben ik werkzaam geweest als (selectie) trainer bij verschillende clubs in de regio zoals DTV Ludenti, LTV Maarn, TV Griffensteyn, LTC Vleuten de Meern en LTV Meijenhagen.

Zelf heb ik van jongs af aan altijd veel getennist en daarbij ook veel jeugdranglijsttoernooien en een aantal keer Nederlandse Jeugd Kampioenschappen gespeeld. Ook bij de senioren heb ik jarenlang het regionale en landelijke circuit afgelopen en heel veel toernooien gespeeld, met als beste resultaten winst van een HD1 toernooi en winst van meer dan 10 categorie 3 toernooien in de singel. Tegenwoordig is mijn speelsterkte 3/3.

Op jonge leeftijd was ik al snel helemaal gek van tennis en wist ik dat ik later trainer wilde worden. Ik probeer tijdens het geven van de trainingen mijn passie voor tennis zoveel mogelijk over te brengen op mijn leerlingen. Doordat elke speler anders is en iedereen verschillend tennist is het leuk en uitdagend om te kijken welke aanwijzingen voor diegene het beste werken. Dit maakt het lesgeven erg afwisselend en interessant. Het geeft me veel plezier en voldoening om de ontwikkeling en progressie bij mijn leerlingen te zien, ongeacht leeftijd en niveau van de spelers. Het proberen om het beste uit iedereen te halen op de tennisbaan geeft me veel energie.

Ik hoop jullie snel tegen te komen op de tennisbaan!

Sportieve groeten,

Jip Rottier

 

Scroll to top